Ahmet Korkmaz

Ahmet Korkmaz

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Başmüfettişi

İstanbul doğumlu olan Ahmet Korkmaz, 2010’da İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olmuştur. 2019’da ise İstanbul Okan Üniversitesi Muhasebe ve Denetim bölümündeki yüksek lisansını “Finansal Türev Ürünlerin Vergilendirilmesi” başlıklı tez çalışması ile bitirmiş, 11 Şubat 2011’de de vergi müfettiş yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Ardından 2014’te yapılan vergi müfettişliği yeterlik sınavını başarıyla tamamlayarak 1 Temmuz 2015 tarih ve 29403 sayılı Resmî Gazete ile vergi müfettişliğine atanmıştır.

Ahmet Korkmaz üç meslektaşıyla birlikte Temmuz 2015’te, “Tek Kitap Vergi Hukuku, Vergi Muhasebesi ve Vergi Revizyonu Soru Bankası” adıyla vergi müfettiş yardımcıları için yetki sınavına yönelik bir kitap projesinde rol almıştır.

Tüm bunların yanı sıra Korkmaz; rapor değerlendirme komisyonu üyeliği, doktor incelemeleri koordinatörlüğü, vergi denetim kurulu hizmet içi eğitimi görevli müfettişliği ve bir sektör dergisinde editör yardımcılığı görevlerinde de bulunmuştur. Hâlen İstanbul’da vergi müfettişi olarak görev yapan Ahmet Korkmaz’ın basılı ve internet ortamında yayımlanmış çok sayıda köşe yazısı bulunmaktadır.