Hakan Bucak

Hakan Bucak

MARS Türkiye İcra Kurulu Başkanı, GİGDER Kurucular Kurulu Üyesi

1990 yılında Mersin’de doğan Hakan Bucak, 2012 yılında, Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun oldu. 2009 yılında Helsinki’de, Erasmus programı değişim öğrencisi olarak, Haaga-Helia Üniversitesi Hospitality Management bölümünde bir dönem geçirdi. Bilgi Üniversitesi Uluslararası Ekonomi Politikası Bölümünde ‘’Halkın Suriyeli Sığınmacılara Karşı Davranışlarını Belirleyen Faktörler: Şanlıurfa Örneği’’ konulu tezi ile yüksek lisans çalışmalarını tamamladı.

2012 senesinde askerlik görevini tamamladıktan sonra, Dedeman Holding bünyesine ait Dedeman Şanlıurfa Otel’inde iş hayatına başladı. Kariyerine farklı inşaat ve üretim şirketlerinde yöneticilik yaparak devam eden Bucak; 2014 senesinde New York ve Los Angeles şehirlerindeki faaliyetleriyle gayrimenkul sektörüne giriş yaptı. 2015 senesinde Ilgın İnşaat İç ve Dış Ticaret AŞ bünyesinde, satış ve pazarlamadan sorumlu yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda genel koordinatör olarak kariyerine devam etti.

Bucak, Türkiye’nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul firmalarına stratejik global satış ve pazarlama alanlarında danışmanlık hizmeti verdikten sonra 2018 yılında, genel müdür olarak faaliyetlerini sürdürdüğü Mars Investment firmasını kurdu.

Türkiye genelinde ve uluslararası platformlarda, çeşitli kuruluşlara ve kişilere; yatırım yönetimi ve stratejik yatırım danışmanlığı, global satış ve pazarlama yönetimi, yatırım finansmanı, dijital transformasyon danışmanlığı ve Türk vatandaşlık edinimi alanlarında hizmet vermektedir.
Mars Investment’ın danışmanlık hizmeti verdiği gayrimenkul projelerinin bazıları; Dubai Cityscape Awards ‘Az katlı konut projesi’ ve Forbes ‘Getiri Potansiyeli En Yüksek Konut Projesi’ gibi ödüllere layık görülmüştür.

DEİK Suriye ve Dubai İş Konseyleri Yürütme Kurulu Üyeliği görevini üstlenen Bucak, GİGDER Kurucular Kurulu Üyesi olarak STK faaliyetlerini sürdürmektedir.