Erdem Kazım Demirkıran

Erdem Kazım Demirkıran

Yüksek İnşaat Mühendisi, Eğitmen

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunudur. Yüksek lisans eğitimini, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Mühendisliği Ana Bilim Dalı Ahşap ve Çelik Yapılar kürsüsünde tamamlamıştır.

Yüksek lisans eğitimi sırasında saha mühendisi olarak çalışmıştır. 2006 yılında yüksek mühendis olarak eğitimini tamamlamış ve yapısal tasarım mühendisi olarak görev almıştır.

2012 yılına kadar endüstriyel çelik, betonarme ve ahşap statik projelerin hazırlanması, karmaşık projeler için amaca uygun mühendislik çözümlerinin sağlanması ile proje ve sözleşme yönetimi görevlerinde bulunmuştur.

Demirkıran, 2015 yılında kurduğu şirkette; her türlü çelik endüstri yapısının statik projelerinin, hesaplarının, detay ve imalat çizimlerinin hazırlanması, çelik ve betonarme yapıların deprem performans analizlerinin yapılarak değerlendirilmesi işlerini yürütmüştür.

2020 yılının başlarında akademik kariyere yönelen Demirkıran, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgi programında doktora eğitimine başlamıştır.

2021 yılında, ilk akademik yayını olan “Effect of Opening Layout and Sheathing on Lateral Load Bearing Capacity in Wooden Shear Walls” yayımlanmıştır. 2022 ve 2024 yılları bahar döneminde Kadir Has Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Mimarlık bölümünde eğitmenlik yapmıştır.

2023 - 2024 yıllarında, Türkiye Ulusal Ahşap Bina Tasarım Yönetmeliği'ni yazmakla görevli, Türkiye'deki dört farklı üniversitesinin birleştiği disiplinler arası bir ekipte üyelik yapmıştır.

Erdem Kazım Demirkıran, akademik kariyerinin yanı sıra statik projelendirme ve danışmanlık hizmeti vermeye devam etmektedir.