Burak Çatlıoğlu

Burak Çatlıoğlu

Yüksek Jeofizik Mühendisi, Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı

Lisans ve yüksek lisans eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır.

Çalışma hayatına kendi mühendislik ofisini açarak başlamış; kentsel dönüşüm projeleri, tahribatsız jeofizik yöntemlerle yapı incelemeleri, jeotermal kaynak aramaları ve heyelan araştırmaları konularında uzmanlaşmıştır.

2020 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Zemin İnceleme Şube Müdürlüğünde çalışmaktadır. Mikrobölgeleme başta olmak üzere afet risklerinin azaltılması konusunda yapılan yer bilimsel çalışmalarda görev almıştır.

Çatlıoğlu, AFAD tarafından hazırlanan İl Risk Azaltma Planı’nın (İRAP) hazırlanması ve eylemlerin takibi çalışmalarında bulunmuştur. 6 Şubat depremleri sonrası Hatay Planlama Merkezinin bünyesinde oluşturulan çalışma ekibine dahil olarak, deprem sonrası Hatay ilinin yeniden planlanmasına yönelik yer bilimsel çalışmalara katılmıştır.

Jeofizik Mühendisleri Odasının genel merkez, şube ve temsilciliklerinde farklı görevler almıştır. 3 dönem İstanbul Şube Yönetim Kurulu üyeliğinden sonra 2022 yılında seçilerek şube başkanlığı görevine gelmiştir. Burak Çatlıoğlu, toplumu deprem ve jeofizik konularında doğru bilgilendirmek adına çalışmalarına devam etmektedir.