C. Arda Moltay

C. Arda Moltay

Mimta Mimarlık Yönetici Ortak, ÇEDBİK Yönetim Kurulu Üyesi, LEED AP, BREEAM Assessor (International), EDGE Expert

Nişantaşı Anadolu Lisesindeki ortaokul ve lise eğitimini takiben İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuş, mezuniyet sonrasında aile şirketi olan Mimta Mimarlık bünyesinde çalışmaya başlamıştır.

2003 senesinde İstanbul Ticaret Üniversitesi Medya ve İletişim alanında yüksek lisans programını tamamlamıştır.

Ticari mutfak planlaması ve ekipman imalatının yanı sıra hastanelere ve mağazalara yönelik paslanmaz çelik esaslı teknik mobilya planlaması ve imalatı gibi konulardaki çalışmalarına paralel olarak, sürdürülebilir bina teknolojileri (fotovoltaik enerji üretimi, düşük enerjili aydınlatma vb.) planlaması ve uygulaması alanlarında da uzmanlığa sahip olmuştur.

LEED AP, BREEAM Assessor, EDGE Expert unvanlarına sahip olan Moltay, sürdürülebilir bina projelerinde aktif olarak görev almanın yanı sıra, sürdürülebilirlik konusunda sektör dergilerine makaleler hazırlamakta ve üniversitelerin eğitim programlarında gönüllü olarak yer almaktadır.

Üniversite öğrenciliği yıllarında Avrupa Öğrencileri Genel Forumu (AEGEE) bünyesinde başladığı sivil toplum çalışmalarını meslek derneklerinde devam ettirmektedir.

C. Arda Moltay evli ve bir çocuk babasıdır.