Cem Okay Kalender

Cem Okay Kalender

Ege Yapı - CEO Office

Cem Okay Kalender, lisans eğitimini 2014 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Şehir ve Bölge Planlama programında tamamlamış, ayrıca lisans eğitimi sırasında 2012 ve 2013 yıllarında University of California Los Angeles’ta (UCLA) yaz okullarına katılmıştır. Lisans eğitiminin ardından yine İTÜ’de gayrimenkul geliştirme programında yüksek lisans eğitimine devam edip “Gayrimenkul Geliştirme Aşamaları İçerisinde Finansman Süreci” başlıklı tezi ile gayrimenkul geliştirme süreçlerinde finansal planlama için bir model geliştirmiş ve mezun olmuştur.

Kariyerine 2015 yılında Tahincioğlu Holding’de bütçe uzmanı olarak başlayan Kalender; burada grup şirketlerinin finansal borç raporlamaları, günlük, haftalık, aylık nakit akışları ve iş geliştirme departmanı ile fizibilite çalışmalarının yürütülmesi süreçlerinden sorumlu olarak görev almıştır. Ardından ABD merkezli CBRE Türkiye’ye transfer olarak değerleme ve danışmanlık departmanında değerleme raporları, pazar araştırmaları, fizibilite analizleri, stratejik danışmanlık, durum tespitleri, en yüksek ve en iyi kullanım analizleri alanlarında çalışmalar yürüterek danışmanlık hizmeti vermiştir. Mesleki gelişim ve eğitime de önem veren Kalender; finans, strateji, girişimcilik ve inovasyon alanlarında uzmanlaşmak adına Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA programından finans, organizasyon / strateji ve girişimcilik / inovasyon alanlarında üç farklı dalı başarıyla tamamlayarak mezun olmuştur. 2020 - 2023 yılları arasında ise JLL Türkiye’nin portföy yönetim departmanında HSBC Türkiye’nin ülke kiralama ve portföy yöneticisi olarak; genel müdürlük, şubeler ve diğer gayrimenkul portföyünün kiralama, satış ve yönetim süreçlerinden sorumlu olmuştur.

İş yaşamı boyunca gayrimenkul sektöründe finans, değerleme, fizibilite, danışmanlık, kiralama gibi farklı alanlarında 360 derece aktif rol alan Kalender, günümüzde Ege Yapı’da CEO Office unvanıyla çalışmalarına devam etmektedir. Bununla birlikte İTÜ Şehir ve Bölge Planlama anabilim dalı doktora programında; gayrimenkul finansmanı ve yatırımı, portföy yönetimi ve gayrimenkulün sermaye piyasalarında finansallaşma süreçleri alanında akademik araştırmalarını sürdürmektedir. Cem Okay Kalender, sivil toplum çalışmaları kapsamında geçmişte GYODER Genç Platformda aktif rol almış ve Urban Land Institute (ULI) Genç Liderler grubunda mentorluk çalışmalarına katılmıştır. İTÜ Mezunlar Derneği ve Boğaziçi Mezunlar Derneği üyesidir. Aynı zamanda Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) üyesi ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanıdır.