Cenk Türker (Dr.)

Cenk Türker (Dr.)

ESG Turkey Danışmanlık Genel Müdürü ve Sürdürülebilirlik Kıdemli Danışmanı

Dr. Cenk Türker, iş dünyasının birçok pozisyonlarında edindiği 17 yıllık birikimin ardından sürdürülebilirlik ve yönetim alanlarında kaliteli hizmet sunmak üzere ESG Turkey Danışmanlık’ı kurmuştur.

Temel olarak; stratejik yönetim, proje yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarına odaklanan Türker, üniversitelerde MBA düzeyinde stratejik yönetim, pazarlama yönetimi ve sürdürülebilirlik üzerine ders vermektedir. Doktora derecesi genel işletme alanındadır ve tezini menkul kıymet piyasaları üzerine yapmıştır.

Akademik kariyerinin yanı sıra; Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi uluslar üstü kuruluşlarda, kamu ve özel sektörde Sivil Toplum Kuruluşları ile yakın temasla hizmet vermiştir.

EBRD Yeşil Ekonomi Finansmanı ESG Uzmanı, TKYD Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği ESG Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı ve CX Awards Sürdürülebilirlik Kategorisi Jüri Başkanı unvanlarına sahip olan Cenk Türker, Hollanda Nyenrode Business School’dan İş Etiği ve Sürdürülebilirlik, Dale Carnegie’den Stratejik Düşünme Simülasyonu ve ISO 26000 KSS sertifikasına sahiptir.

ABD Eski Başkan Yardımcısı Al Gore tarafından yürütülen İklim Gerçekliği Projesi kapsamında (Climate Reality Project) iklim lideridir. İlgi alanları arasında masa tenisi ve yelken gelmektedir.