Mahmut Aydoğmuş

Mahmut Aydoğmuş

Vergi Uzmanı, Öğretim Görevlisi, Eski Vergi Başmüfettişi

1983 yılında Kayseri’de doğdu. Lisans öğrenimini Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İşletme bölümünde, yüksek lisans öğrenimini Marmara Üniversitesi İşletme ana bilim dalında tamamladı.

Çalışma hayatına Gelir İdaresi Başkanlığında gelir uzman yardımcısı olarak 2006 yılında başladı. Aynı yıl Maliye Bakanlığı Merkezi Denetim Birimine geçti. 2011’de vergi müfettişi, 2016’da vergi başmüfettişi olan Aydoğmuş, bu süreçte çok sayıda büyük ölçekli işletmenin; vergi denetimi, vergi dairesi teftişi, memur ve savcılık soruşturması çalışmalarını üstlendi.

2017 - 2021 arasında Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde dijital hizmetler ve e-ticaret komisyon başkanlığını yürüten Aydoğmuş, global boyuttaki dijital platformların ve sosyal medya içerik üreticilerinin vergilendirme sürecinin temel yapısının oluşmasında rol üstlendi.

2021 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine başlayan Mahmut Aydoğmuş, aynı zamanda diğer büyükşehir iştiraki olan İzulaş AŞ bünyesinde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Aydoğmuş, İzmir Demokrasi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim görevlisi olup, yerel basında haftalık köşe yazıları yazmaktadır. Vergi danışmanlığı ve yeminli mali müşavirlik görevini sürdüren yazarın hakemli dergilerde yayımlanmış 30’dan fazla makalesi bulunmaktadır.