Özhan Hazırlar

Özhan Hazırlar

İç Mimar, Çevre Tasarımcısı, Girişimci

1981 yılında Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde doğdu. Lisansını Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde tamamladı.

19 yılı aşkın tecrübesiyle birçok büyük markanın kurulmasında, gelişmesinde ve büyümesinde; mimari, iç mimari ve tasarım kimliği açısından öncülük eden Özhan Hazırlar, sanatın ve mimarinin her alanında varlık sürecini yönetirken Türk tasarım endüstrisinin öncülerinden biri oldu.

Tasarım anlayışını global yeniliklerle besleyerek iş birliği yaptığı her işletmeye ve kişiye katkı sağlayan Hazırlar, tasarım sektörünün gelişimine çeşitli faydalar sunmasının yanı sıra yurt dışı ve yurt içinde meslektaşlarına örnek teşkil ederek mesleki anlamda onlara ilham kaynağı oldu.

Dünyanın birçok yerinde; konut, sağlık, spor, mimari, peyzaj ve mobilya sektöründe ses getiren 100’ü aşkın projeye imza atan İç Mimar Hazırlar, en büyük tasarım portalı olan DeviantArt’ın Daily Deviations sayfasında 10 adet çalışması ile yer aldı. Bunun yanında Hazırlar, 2017-2018 yılları arasında A’Design and Competition adlı yarışmanın iç mekân ve sergi tasarım kategorisinde uluslararası ödül kazandı.