Pelin Düştegör

Pelin Düştegör

Yüksek Mimar, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi, PDESGN Mimarlık Kurucusu

1985 yılında İstanbul'da doğan Pelin Düştegör, Beşiktaş Lisesini bölüm birincisi olarak bitirmiş, üniversite eğitimine 2002 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık bölümünde başlamıştır.

Profesyonel meslek hayatına devam ederken, YTÜ Mimari Tasarım yüksek lisans eğitimini 2011 yılında tamamlayarak, Türkiye'de bu alanda hazırlanmış ilk çalışma olan "Sinema ve Sinema Mekânlarının Tarihsel Gelişimi ve İstanbul İlinde Yer Alan Sinema Mekânlarının İncelenmesi: Alışveriş Merkezleri Üzerine Değerlendirme Çalışması - 2011" tezini yayınlamıştır.

Ekolojik mimarlık üzerine çalışmalar yapan Düştegör, çalıştığı şirketlerde; imar yönetmelikleri, Boğaziçi Kanunu, turizm mevzuatları gibi kanunlara tabi yapılaşmaya konu olan alanlarda; yapılanma analizleri, mimari tasarım ve iç mimari tasarım konularında tecrübe edinmiştir.

2006 yılından beri çelik yapılar konusunda uzmanlık derecesinde 1,5 milyon metrekareye yakın uluslararası inşaat tecrübesi kazanmıştır. Düştegör; mimari tasarım, belediye projeleri, eski eser projeleri, resmî izinler, iç mimari tasarım ve marka kimliği oluşturma, imar hukuku konularında uzmanlaşmıştır.

2018 yılında İstanbul’da kurduğu Pdesgn Mimarlık ofisinde çalışmalarını sürdüren Düştegör; 2023 yılından beri YTÜ Mimarlık bölümünde misafir öğretim görevlisi olarak mimari tasarım dersi vermektedir.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent şube üyesi olan Düştegör; Yıldız Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği (YTÜMED) 2021 - 2024 dönemi yönetim kurulu yedek üyeliği ve Beşiktaş Kent Konseyi 2021 - 2024 dönemi asil yürütme kurulu üyeliği yapmıştır. Beşiktaş Kent Konseyi bünyesinde gönüllü olarak "Yürünebilir Beşiktaş 2023" projesini yürütmüştür.

Düştegör’ün en önemli kariyer deneyimlerinden biri, yurt içi ve yurt dışı basında da oldukça ses getiren, "Casa Lokomotif arsa bağımsız sürdürülebilir ev görünümlü karavan" projesidir.