Başaran Ünlü

Başaran Ünlü

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) Üyesi, Fenercioğlu Şirketler Grubu Strateji ve İş Geliştirme Direktörü

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun olan Başaran Ünlü, 2010 yılından beri gayrimenkul sektöründe profesyonel hayatını sürdürmektedir. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Gayrimenkul Değerleme Lisansı ve İngiltere merkezli Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) tarafından verilen dünya çapında geçerliliği olan gayrimenkul değerleme üzerine MRICS unvanına sahiptir.

Gayrimenkul sektörünün farklı alanlarında uzun yıllar tecrübe edinmiş olan Başaran Ünlü’nün başlıca uzmanlık alanları arasında; değerleme, pazar analizi, stratejik yatırım danışmanlığı, gayrimenkul geliştirme, gayrimenkul hukuku, fizibilite analizi, etkin kullanım analizi, proje finansmanı ve gayrimenkul yazılım mimarlığı konuları gelmektedir.

Başaran Ünlü, profesyonel hayatı boyunca birçok kamu kurumu, geliştirici, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) ve bankalar ile çalışmalar yürütmüştür. Gayrimenkul geliştirme ve sürdürülebilirlik, gayrimenkulde dijitalleşme, blockchain teknolojileri ve proptech alanlarına ilgi duyan Ünlü’nün gayrimenkul yönetimi ve kentsel dönüşüm alanlarında proptech geliştirmeleri mevcuttur.

Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP) ve Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) üyesi olan Ünlü; Fenercioğlu Şirketler Grubu bünyesinde Strateji ve İş Geliştirme Direktörü olarak gayrimenkul geliştirme ve gayrimenkul yatırım fonları alanında çalışmalarını sürdürmektedir.