Nusret Bozkurt (Doç. Dr.)

Nusret Bozkurt (Doç. Dr.)

Bitlis Eren Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı

1980 Tokat doğumlu olan; ilk, orta ve lise eğitimini Tokat’ta tamamlayan Doç. Dr. Nusret Bozkurt; 1998’de Fırat Üniversitesinde yükseköğrenimine, 2002’de yüksek lisans eğitimine, ara vermeden 2004’te ise doktora eğitimine başlamıştır. Bu dönemde tezine yönelik çalışmalarını geliştirmek üzere İngiltere Coventry Üniversitesinde 1 yıl doktora dersleri alarak laboratuvar çalışmalarında bulunmuştur. 2009 yılında doktora eğitiminden mezun olmuş ve aynı yıl Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) akademisyen olarak profesyonel meslek hayatına başlamıştır. İlgili üniversite bünyesinde, mühendislik-mimarlık fakültesi inşaat mühendisliği bölümünün açılmasına önayak olmuş ve burada uzun yıllar bölüm başkanlığı görevini yürütmüştür.

Bölüm başkanlığının dışında da birçok farklı görev alan Bozkurt, yapı işleri ve teknik daire başkanlığı sürecinde üniversitenin altyapısının kurulmasında önemli görevler üstlenmiştir. Üniversite bünyesinde birçok ulusal ve uluslararası çalıştay ile sempozyumlar düzenleyerek üniversitenin ve yörenin tanınırlığına katkıda bulunmuştur. Ayrıca "@motivasyonumolurmusun" isimli sosyal sorumluluk projesini yöneten Bozkurt; motivasyon konuşmacısı olarak şimdiye kadar 20 farklı okulda seminerler vererek gençlerin kariyer hedeflerine katkıda bulunmaya çalışmaktadır.

İyi derecede İngilizce bilen Bozkurt; akademik olarak yapı malzemeleri ve fiziksel özellikleri, malzemelerin mekanik ve durabilite (sürerlik) özellikleri ve özel betonlar konularında çalışmalar yapmaktadır. Kendiliğinden yerleşen beton, fiber (lif) takviyeli beton ve hafif beton konularında uzmandır.

2010-2015 yılları eğitim-öğretim dönemlerinde bölüm başkanlığı görevini yürüten Bozkurt, üniversite bünyesinde; 1 yıl yapı işleri ve teknik daire başkanlığı, 2 yıl Avrupa Birliği ofis koordinatörlüğü, 2 yıl dış ilişkiler ofisi genel koordinatörlüğü görevlerinde hizmet vermiştir. Hâlen Bitlis Eren Üniversitesinde Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcılığı ile Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Mühendislik Bilimleri Laboratuvarlar Sorumluluğu görevlerini yürüten Doç. Dr. Nusret Bozkurt, evli ve iki çocuk babasıdır.