Remzi Atay

Remzi Atay

Girişim Gayrimenkul Değerleme AŞ Gayrimenkul Değerleme Uzmanı, Mimar

Kırklareli/Üsküpdere doğumlu olan Remzi Atay, Üsküpdere ve Pınarhisar Koloğlu İlkokulları, Pınarhisar Ortaokulu ve Lisesi, İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kadıköy Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi gibi kurumlarda aldığı eğitim sonrası Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünde lisans ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde Üretim Yönetimi üzerine yüksek lisans eğitimi görmüştür. Çalışma hayatına Anadolu Bankasında mimar olarak başlamış, bankanın Emlak Kredi Bankası ile birleşmesi sonucu oluşan Emlak Bankasında; mimar, müdür yardımcısı ve bölüm müdürü pozisyonlarında çalışmış, ardından Ziraat Bankasında bölüm müdürü olarak devam etmiş ve 2008 yılında emekli olmuştur.

Emlak Bankasında; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kredilendirilen kooperatif projelerinin mevzuata uygunluk ve kredi talep dosyası kontrolleri, inşaatların projesine uygunluk denetlemeleri ve sitüasyon tablosuna göre seviye tespitleri, Emlak Bankası projelerinin şerefiye faaliyetleri, maliyet ile kâr / zarar analizleri, fiyatlandırma, satış organizasyonu, satış sisteminin yönetilmesi, faiz oranı ile peşin satış veya vadelere göre indirim oranı, memur maaş ve TÜFE endeksli satış sistemleri gibi çalışmalar yapmıştır.

Ziraat Bankasında ise TOKİ ile (kalan) Emlak Bankası konutlarının, satış / kredi geri dönüş sürecinin takibine yönelik yazılımın geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütmüştür. Yine satış ve geri dönüş işlemlerinde şubelere yönelik raporlamalar yapmıştır. Yaklaşık 70 bin konutun TOKİ adına satışını gerçekleştirmiş, kredi geri dönüş işlemlerini yürütmüştür. Sonrasında gayrimenkul değerleme, şerefiye, fizibilite, kurumsallaşma ve tesis yönetim gibi alanlarda da faaliyetlerde bulunmuştur.

Hâlen Girişim Gayrimenkul Değerleme AŞ’de gayrimenkul değerleme uzmanı olarak kurumsal kimlik, mevzuat ve büyük projeler ağırlıklı çalışmalar yürütmektedir.