Mehmet Can Milcan

Mehmet Can Milcan

Avukat

Avukat Mehmet Can Milcan, 2014 yılında Özel Tarsus Amerikan Kolejinden mezun olmuştur. Lisans öğrenimini 2018 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayan Milcan, İstanbul Barosundan avukatlık ruhsatını alarak meslek hayatına başlamıştır. Kadir Has Üniversitesindeki özel hukuk yüksek lisansını “Özel Hastanelerde Yapılan Cerrahi Müdahalelerden Doğan Hukuki Sorumluluk” konulu bitirme projesi ile tamamlayarak hukuk yüksek lisansı unvanını (LL.M.) almıştır.

Ağırlıklı olarak gayrimenkul hukuku alanında hizmet veren pek çok büyük ölçekli hukuk bürosunda çalıştıktan sonra 2021 yılında Kurucu Ortak Avukat olarak Kırılmaz&Milcan Hukuk ve Danışmanlık Bürosunu kurmuştur. Milcan; gayrimenkul hukuku, kentsel dönüşüm hukuku, kat mülkiyeti hukuku, sağlık hukuku, imar hukuku ve iş hukuku alanlarında uzmanlaşmıştır.

Sözleşme yönetimi, hukuki danışmanlık ve şirketlere yönelik hukuki bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesi Av. Mehmet Can Milcan tarafından sunulan hukuki hizmetlerdendir. Milcan, lise öğreniminden bu yana birçok sivil toplum kuruluşunda aktif bir şekilde görev almıştır. Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) bünyesinde ilk olarak genç kuşağın gayrimenkul kullanımındaki eğilimini konu edinen “Konutun Geleceği, Geleceğin Konutu” adlı çalışmada etkin rol oynamıştır. ULI Turkey (Urban Land Institute) Gayrimenkul Hukuku Komitesi Üyesi sıfatıyla yapılan çalışmalarda yer almıştır. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına sunulan çalışma raporuna, “İmar Hukukunda Kazanılmış Haklar” konusuna ilişkin yazılı çalışması ile katkı sağlamıştır.

Av. Mehmet Can Milcan; GYODER Genç Gayrimenkulcüler Grubu Üyesi, İstanbul İnşaat Hukuku Grubu Üyesi, Tarsus Amerikan Koleji Mezunlar Derneği Üyesi ve son olarak da Mersin Kent Konseyi Yürütme Kurulu Yedek Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Page 1 of 2 1 2