Ahmet Köse

Ahmet Köse

Meteoroloji Mühendisleri Odası Yayın Kurulu Başkanı, Haliç Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Yazar

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2017 yılında Bahçeşehir Üniversitesi kentsel sistemler ve ulaştırma yönetimi; 2021 yılında ise Kütahya Dumlupınar Üniversitesi iş sağlığı ve güvenliği üzerine yüksek lisansını tamamladı.

İBB Afet ve Koordinasyon Merkezinde mühendis ve müdür yardımcısı olarak 15 yıl görev yapan Köse; İBB Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğünde mühendis, İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığında da akıllı şehir müdür yardımcısı pozisyonlarında görev yaptı.

2020 - 2022 yılları arasında İBB Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü bünyesinde, Birleşik Krallık Küresel Geleceğin Şehirleri Refah Fonu Programı kapsamında, İstanbul Ulaşımı Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Projesi’nde çalıştı.

Afet yönetimi ve iklim değişikliği konularında bugüne kadar 6 kitap yazan Ahmet Köse; 20 yıl boyunca Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Meteoroloji Mühendisleri Odasında İstanbul il temsilciliği, 2. başkanlık ve oda başkanlığı görevlerini yürüttü.

2022 - 2024 yılları arasında İstanbul genelinde; Kapalı Bisiklet Evi, Bisiklet ve Skuter Parkları, İsbike Bisiklet Paylaşımı projelerini gerçekleştiren Köse şu anda; İBB Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğünde İdari İşler ve İhale Şefi olarak çalışmakta.

Haliç Üniversitesinde Çevre ve Ekoloji ile Spor Meteorolojisi dersleri veren Ahmet Köse aynı zamanda Meteoroloji Mühendisleri Odası Yayın Kurulu Başkanı olarak “İklim” dergisinin yayın sürecini yönetmekte.