Cüneyd Altıparmak

Cüneyd Altıparmak

Avukat, Arabulucu, Hakem, Danışman, Yazar

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuş, yüksek lisansını Selçuk Üniversitesinde kamu hukuku alanında tamamlamıştır. 2008 yılında William Mitchell College of Law’da ABD Hukuku ve Uluslararası Ticaret Hukuku alanındaki eğitime katılan Cüneyd Altıparmak, 2008-2011 yılları arasında; AİHM, Avrupa Konseyi, Uluslararası Ceza Mahkemesi, Berlin Üniversitesi, Hollanda Yüksek Yargı Organları, ABD Suprime Court, Capito, Northeast, Harvard, Almanya Max Planck Ensitüsü ve Frieburg Üniversitesini kapsayan bir dizi eğitim ve inceleme programına iştirak etmiştir.

Cüneyd Altıparmak 2019’da TOBB Üniversitesinin mini MBA eğitimini tamamlamış, birçok üniversite, baro ve eğitim kurumunda hukuk ve aktif avukatlık eğitimleri vermiştir. Taşınmaz hukuku, yabancılar ve mülteciler mevzuatı, vatandaşlık düzenlemeleri, sosyal medya mağduriyetleri, internet basın hukuku, internet ve dijital haklar konusunda çeşitli dergi ve gazetelerde makaleler yazmaktadır.

Ceza, idare, imar, kültür varlıkları, İSG ve mülkiyet konularında kitapları bulunan yazar, hâlihazırda TBB Tahkim Merkezi ve Ortadoğu Tahkim ve Arabuluculuk Merkezinde arabuluculuk ve hakemlik yapmaktadır. Bunların yanında Dijital Mağduriyet Mücadele Merkezi Başkanı olan Altıparmak, Türk İnternet Medya Federasyonu, Avrasya Medya Federasyonu, Bilgi Güvenliği Derneği Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Bilim Komisyonu üyesi ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Hukuk Danışmanı olarak görev yapmaktadır.