Duygu Bircan Alaçamlı

Duygu Bircan Alaçamlı

Harita Yüksek Mühendisi, Lisanslı Değerleme ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yapı işletmesi teziyle yüksek lisansını tamamlamıştır. Bu süreçte çeşitli firmalarda gayrimenkul değerleme uzmanı ve harita mühendisi olarak çalışmıştır.

Kentsel dönüşüm uzmanlığı sertifikası ve SPK gayrimenkul değerleme lisansına sahip olan Duygu Bircan Alaçamlı; proje geliştirme, nitelikli yapıları değerleme, finans, kat mülkiyeti ve kat irtifakı uygulamaları alanlarında eğitimler almıştır.

Çalışma alanları arasında; üç boyutlu mülkiyet harita üretimi, imar barışı danışmanlığı, gayrimenkul değerleme, kentsel dönüşüm proje danışmanlığı, kira değeri tespiti, gayrimenkul geliştirme ve proje danışmanlığı yer almaktadır.

2014 yılından itibaren uzmanlık alanlarında çeşitli yayın organlarına makaleler yazan Alaçamlı, birçok kongrede sunumlar gerçekleştirmiş, “Çevre Sorunlarını Azaltmaya Yönelik Kentsel Dönüşümle Akıllı Kentler Yaratma Önerileri” başlıklı yüksek lisans teziyle KENTSEV’in 7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde en iyi yüksek lisans tezi ödülünü almıştır.

Çalışmalarını kurmuş olduğu Alaçamlı Mühendislik ve Gayrimenkul Değerleme & Danışmanlık firmasında sürdüren Duygu Bircan Alaçamlı, evli ve bir çocuk annesidir.