Bayram Tekçe

Bayram Tekçe

Emsal.com'un Kurucusu, Tekçe Overseas Yönetim Kurulu Başkanı, GİGDER Yönetim Kurulu Başkanı

Zonguldak Ereğli’de 1972 yılında doğan Bayram Tekçe, Ereğli Anadolu Lisesi’ni bitirmesinin ardından Ankara Üniversitesi DTCF Hollanda Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Filolog olarak mezun oldu. Turizm Bakanlığı kokartlı Profesyonel Turist Rehberi olarak iş hayatına atıldı. İstanbul Rehberler Odası (IRO) üyesi olarak 1996-2004 yılları arasında kültürel turlarda Hollandalı ve Belçikalı turistlere rehberlik yapan Tekçe, UEFA spor müsabakalarında simültane çevirmen ve organizatör olarak görev aldı.

Tekçe, profesyonel rehberlik sürecinde edindiği tecrübe ile uluslararası gayrimenkul satışının yasal olarak yapılmaya başlandığı 2004 yılında şimdiki yasal adı Tekçe Overseas Gayrimenkul AŞ olan Antalya Homes Emlak AŞ’yi kurdu. 84 farklı ülkeden binlerce müşteriye tapu teslimi yapan Tekçe Overseas Gayrimenkul AŞ, bugün 20’den fazla dilde hizmet veren 120’yi aşkın danışmanı, 11’i Türkiye’de, kalanı Kıbrıs, İspanya ve İsveç’te olmak üzere toplam 15 ofisi ile yurt dışı yatırımcılara gayrimenkul satışında en yaygın hizmet ağı olan gayrimenkul aracılık şirketidir. Bu özellikleriyle Türkiye’de alanında lider olan Tekçe Overseas’in yurt içinde İstanbul Homes, Antalya Homes, Trabzon Homes ve Bursa Homes markaları yer almaktadır.

Dünyada ilk Bitcoin ile gayrimenkul satışını 2017 yılının Eylül ayında yapan Tekçe, kripto ödemelerini, akredite broker olduğu yurt dışı borsalarında bozarak ülkemize büyük miktarda döviz girişi sağladı. Proptech alanına yatırım yapan Tekçe, bu alanda 2008’de başlattığı uzaktan satış sistemi TeleProperty ile online gayrimenkul satışının Türkiye’deki ilk sistemli örneklerinden birini hayata geçirdi.

2018 yılında profesyonel satış ofislerinin organizasyonunu yapan Tekce Exclusive Gayrimenkul Pazarlama AŞ’yi kurdu ve aynı yıl İspanya-Malaga merkezli Tekce Overseas SA’yı da kurarak Spain Homes markasıyla tüm dünyadan alıcılara İspanya gayrimenkullerini satmaya başladı.

Bayram Tekçe, çeşitli komite üyelikleriyle sektöre liderlik ederken trend belirleyici kimliğiyle de öne çıktı. 2018 yılında ilk kez 'gayrimenkul ihracatı' kavramını kullanarak Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) bünyesinde 'Gayrimenkul İhracat Komitesi' adıyla komite kurulmasına önayak olan ve bu komiteye başkanlık eden Tekçe, sektörde 2025 vizyonu için ifade edilen 20 milyar dolarlık ihracat geliri hedefini de ilk ortaya koyan isim oldu.

2020 yılından itibaren Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneğinin (GİGDER) Kurucu Genel Başkan Yardımcısı olarak yönetim kurulunda görev alan Tekçe, 2023 itibarıyla da Derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Tekçe Overseas ve Proje Satış AŞ ile Hizmet İhracatçıları Birliği’nin ilk üyelerinden biri olan Tekçe’nin, Tekçe Overseas şirketi ile Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İspanya’daki Spain Homes şirketiyle ise DEİK bünyesinde yer alan İspanya İş Konseyi'ne de üyelikleri bulunuyor.

Uluslararası yatırımcıların doğrudan yatırım yaptığı Antalya'nın ilk 3 yatırım fonunu 'girişim sermayesi ve gayrimenkul yatırımı' alanlarında kuran Tekçe, arsa yatırımı imkânı getiren Birinci Tekçe Arsa Gayrimenkul Yatırım Fonu'nu da sektöre kazandırmıştır.

2022 yılında İsviçre merkezli olarak kurduğu Apenin Technology AG şirketi ile kripto ile ticari ödeme yapmaya akredite olan Bayram Tekçe, kripto piyasası, fintech ve proptech alanında ortaya koyacağı yenilikçi ve sürdürülebilir projelerle adından söz ettirmeye hazırlanıyor.

İleri düzeyde İngilizce ve Hollandaca bilen Tekçe, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Küresel Rekabette Uluslararası Gayrimenkul Yatırımlarını Türkiye İçin Yeniden Düşünmek

20-21 Temmuz tarihlerinde Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) bünyesinde “Küresel Rekabette Uluslararası Gayrimenkul Yatırımlarını Türkiye İçin Yeniden Düşünmek” temasıyla düzenlediğimiz çalıştayımız; sektörün değerli paydaşlarını, gayrimenkul ihracatını arttırmaya yönelik çözümler...

Devamını Oku

Neden Emsal.com?

Gayrimenkul sektöründe hukuktan finansa, teknolojiden pazarlamaya kadar pek çok alanda hizmet veren profesyonellerin bilgi, tecrübe ve uzmanlıklarını, hazırladıkları içeriklerle sektöre doğrudan aktardıkları ilk web sitesi olan ‘Emsal.com’, başkanlığını yürüttüğüm Tekçe...

Devamını Oku