İçindekiler
“Bu kitap, Türkiye ve dünyanın en başarılı danışmanlarının mantalite ve metodolojilerini kendinize göre özelleştirip uygulamaya başlayarak ‘Kazanç, mutluluk ve özgürlük’ seviyenizi hızla yukarı taşımanız için yazıldı.”
Bu ifadeler, Gayrimenkulde Başarının 7 Altın Anahtarı adlı kitabın yazarı Barış Kılıçarslan’a ait.
Yazarının kaleme alma amacını yukarıdaki gibi özetlediği, Elma Yayınevi bünyesinde çıkan bahse konu eser; 1. Anahtar: Olmak, 2. Anahtar: Bulmak, 3. Anahtar: Dolmak, 4. Anahtar: Almak, 5. Anahtar: Satmak, 6. Anahtar: Kapatmak ve 7. Anahtar: Bağlanmak şeklinde toplam yedi bölümden oluşuyor. Dünya genelinde sektör profesyonellerine yönelik pek çok gayrimenkul danışmanlığı eğitimi veren yazar Kılıçarslan, ortaya çıkardığı eserin her bir bölümünde yaşadığı tecrübelerden örnekler sunuyor ve önerilerine kulak kabartan gayrimenkul danışmanlarına başarının anahtarını vadediyor.
Başarılı Danışmanların Zihin Yapısı Hakkında Bilgiler
Kılıçarslan, kaleme aldığı eserin ilk bölümüyle; okurlarının başarılı birer danışman olabilmeleri adına zihin yapılarına ulaşmayı ve burada bazı farkındalıklar yaratmayı hedefliyor.
Söz konusu hedeften hareketle yazar, başarılı danışmanların ortak özelliklerini şöyle sıralıyor:
- Değer katmak,
- Hedef belirleme sanatını kullanmak,
- Doğru seçimler yapmak ve sürekli olmak,
- Süper güç sorumluluk,
- Gelişim akışkanlığı,
- Değişimlere adapte olmak,
- Doğru yerde çalışmak,
- İnanç sistemi,
- Yüksek özgüven,
- Sevgi frekansı.
Aranan Danışmana Dönüşüm
İş hayatımızda alanımız her ne olursa olsun, attığımız başarılı adımlarla adımızdan söz ettirebilir ve zamanla “aranan insan” olmayı başarabiliriz. Maddi katkısının yanı sıra özellikle manevi anlamda yüksek seviyede bir doyum sağlayan bu başarı, gayrimenkul danışmanlarının da üzerinde durduğu bir başlık olarak karşımıza çıkıyor. İş hayatında ciddi öneme sahip olan bu konuyu da kitabında tüm yönleriyle mercek altına alan yazar; bahsi geçen bölümle okurlarına kazandıracağı özellik hakkında, “Bu anahtarın amacı 2006 yılında verdiğim ilk eğitimden beri söylediğim gibi, karakter, kapasite ve kalite sayesinde konumlandırmanızı doğru yaptığınızda müşteri bulan bir danışmandan müşterilerin bulmak istediği bir danışmana dönüşmenizi sağlamaktır.” ifadelerini kullanıyor.
Alıcıyla Temasta Dikkat Edilecekler
Tüm bunların yanı sıra kitapta, gayrimenkul danışmanlarına profesyonel bir süreç yönetimi için hem alıcı hem de satıcı perspektifinden tüyolar veriliyor. Örneğin herhangi bir danışmanın, yine herhangi bir alıcıyla kurduğu ilk temasta dikkate alması gereken etkenler şöyle sıralanıyor: “Alıcının motivasyonu, alabilecek durumda olması, ne almak istediği, bölge ve fiyatlar konusundaki bilgisi.” Yazar, altını çizdiği bu etkenlerin doğru analiz edildiğinde başarıyı da beraberinde getireceğini ifade ediyor.
Kalıcı Danışman-Müşteri İlişkisinin Anahtarı
Toplam 376 sayfadan oluşan kitabın son kısmında danışman-müşteri ilişkisinin memnuniyet temelinde kalıcı hâle getirilmesinin, sektör profesyonellerine kazandıracakları hakkında detaylara yer veriliyor. Bu bölümde Barış Kılıçarslan okurlarına, “Peki, sizin alıcı ve satıcılarınızın yüzde kaçı sizden tekrar danışmanlık alacak ve ne kadarı referans gönderecek?” sorusunu soruyor ve devam ediyor: “Hedefim, hepiniz için bu yüzdeleri çok yukarı taşımak.”