Etkinlikler
EMSAL.COM
  • Gündem
  • Sektör
  • Mevzuat
  • Analiz
  • İnovasyon
  • Sürdürülebilirlik
  • Söyleşi
  • Yazarlar
No Result
Tüm Sonuçları Göster
  • Gündem
  • Sektör
  • Mevzuat
  • Analiz
  • İnovasyon
  • Sürdürülebilirlik
  • Söyleşi
  • Yazarlar
No Result
Tüm Sonuçları Göster
EMSAL.COM

Ana Sayfa » 17. GYODER Gayrimenkul Zirvesi’nden Sektöre Yeni Rota: 4T

17. GYODER Gayrimenkul Zirvesi’nden Sektöre Yeni Rota: 4T

"Rota Yeniden Oluşturuluyor" başlığı ve "4T (tasarım, tabiat, toplum, teknoloji)" konsepti ile gerçekleştirilen 17. GYODER Gayrimenkul Zirvesi’nde sektöre dair birçok önemli konu, alanında uzman isimler tarafından değerlendirildi.

Editör Editör
27 Ekim 2022
Etiketler: Etkinlik Raporları, Genel, Gündem, İnovasyon, Konut, Malzeme, Mimari, Sektör, Yatırım
Okuma Süresi:6 dakika
A A
17. GYODER Gayrimenkul Zirvesi’nden Sektöre Yeni Rota: 4T
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

İçindekiler

  • Mehmet Kalyoncu: “Dünyanın Akıllı ve Vicdanlı Şehirlere İhtiyacı Var”
  • Prof. Dr. Emre Alkin: “Basit, Adaletli ve Eşitlikçi Konutlar Yapmak Gerekiyor”
  • Konda Araştırma Yön. Kur. Üyesi Bekir Ağırdır: “Malzeme Devrimi Sektörü Değiştirecek”
  • Prof. Dr. Uğur Tanyeli: “Konutta Tıkanma Var, Deneysel Konutlar Üretilmesi Lazım”
  • Mert Boysanoğlu: “Sürdürülebilir Gelecek İçin Eğitim Şart!”
  • Süleyman Çetinsaya: “Gayrimenkul Yatırımındaki Zorlukları Aşmamız Gerekiyor”

GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) tarafından bu yıl 17. kez yapılan Gayrimenkul Zirvesi, “4T: Tasarım, Tabiat, Toplum, Teknoloji” konsepti ile 25 Ekim günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlendi. Her yıl farklı bir temada gerçekleştirilen zirve için bu yıl “Rota Yeniden Oluşturuluyor” mottosu seçildi.

Sunuculuğunu Jülide Ateş’in yaptığı zirvede, GYODER çatısı altında yapılan faaliyetler ve ileriye yönelik yol haritaları 4T prensibi kapsamında tüm sektör paydaşlarına aktarıldı.

İlginizi Çekebilir

Bina Güçlendirmede Yasal Düzenlemelere İhtiyaç Var

Kentsel Afetlere Hazır Olmak: ABD Örneği

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, 17. GYODER Gayrimenkul Zirvesi'nde konuştu.

Mehmet Kalyoncu: “Dünyanın Akıllı ve Vicdanlı Şehirlere İhtiyacı Var”

Zirvenin açılış konuşmasını yapan GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, GYODER olarak sahip oldukları uzmanlık, tecrübe ve birikimle sektörü ileriye taşımayı hedeflediklerini belirtti. Geçmişten çıkardıkları derslerle bir yandan zamanın problemlerini çözerken bir yandan da geleceğin rekabetine bugünden hazırlandıklarını dile getiren Kalyoncu, şunları aktardı:

“Sahip olduğumuz bilgi ve birikim dünyada da ilgi ve takdir görüyor. Şu anda dünyanın birçok yerinde konut arzında sıkıntılar var. Çoğu ülke bununla başa çıkmaya çalışıyor. Şunu görüyoruz ki gelişmiş ülkeler dahi Türk gayrimenkul ve inşaat firmalarını kendi pazarlarına çekmeye çalışıyorlar. Türk yapı endüstrisi artık sadece Sibirya ya da Orta Doğu’da değil gelişmekte olan ülkeleri bir yana bırakarak gelişmiş ülkelerde dahi pazar seçecek noktaya geldi diyebiliriz.”

17. GYODER Gayrimenkul Zirvesi’nden Sektöre Yeni Rota: 4T

“Rota yeniden oluşturuluyor” iddiasıyla yola çıktıklarını ve ciddi bir emek vererek bugüne dek yapılan en uluslararası katılımlı zirveyi düzenlediklerini ifade eden Kalyoncu, “Ana vizyonumuzu oluşturan 4T prensibimiz kapsamında, teknoloji, tasarım, tabiat ve toplum ile uyumlu, kültürümüzün zenginliklerinden beslenen çağdaş şehircilik unsurlarının oluşmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi. Kalyoncu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu mekanları oluştururken işimizin bir de vicdani tarafı var. Yıllardır akıllı şehirler kavramı şehirlerimizin gündeminde ama sadece akıllı olmaya çalışarak şehirlerimizi buraya kadar getirebildik. Şehirlerimizin sadece akıllı olması yetmiyor. Dünyamızın hem akıllı hem de vicdanlı şehirlere ihtiyacı var. Eğer öyle olmasaydı teknoloji devlerine ev sahipliği yapan San Francisco, aynı zamanda dünyada en çok evsizin yaşadığı şehir olmazdı. Dünyada akıl ve vicdandan yoksun şehircilik uygulamaları maalesef sürüyor. İnşaat sektörü için bir atılım niteliğinde olmakla beraber bunların toplumlar ve çevresel niteliği daha iyi irdelenmeli diye düşünüyorum. Biz kuş evlerinden sadaka taşlarına kadar akıl ve vicdanın buluştuğu birçok örneği barındıran akıllı ve vicdanlı şehir modelini dünyaya gösterebiliriz. Dünyanın buna ihtiyacı var.”

17. GYODER Gayrimenkul Zirvesi | Moderatör Ersun Bayraktaroğlu, konuşmacı Prof. Dr. Emre Alkin

Prof. Dr. Emre Alkin: “Basit, Adaletli ve Eşitlikçi Konutlar Yapmak Gerekiyor”

Açılış konuşmasından sonra düzenlenen ve moderatörlüğünü PwC Türkiye Ortağı Ersun Bayraktaroğlu’nun yaptığı “Yeni Rota ve Gelecek” başlıklı oturumda konuşan İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin, dünyanın giderek kentleştiğini, 2050 yılında kırsal ile kentsel nüfus arasında 5 milyar kişilik fark olacağını ifade etti. Gayrimenkul piyasasının büyüklüğünün şu an itibarıyla Çin’in milli gelirini zorlar hale geldiğini söyleyen Alkin şu bilgileri verdi:

“14 trilyon dolar civarına gelmiş bir gayrimenkul piyasası hacmi büyüklüğünden bahsediyoruz. Hiç de fena değil. Bunun aslan payını ABD alıyor. 3,6 trilyon dolarla ABD zirvede. Hemen ardından Japonya ve İngiltere geliyor. Almanya dördüncü, Çin beşinci, Fransa Çin’den sonra geliyor. Listeye daha evvel hiç düşünülmeyen ülkeler girmeye başladı. Mesela Güney Kore, Finlandiya, Danimarka. Hatta Belçika, Tayvan, Polonya hiç hesapta olmayan ancak bugün bakıldığında listeye giren ülkelerden.”

Alkin dünyadaki yaşlı nüfusun da giderek arttığını ve artan nüfusu konutla buluşturmak için “basit, adaletli ve eşitlikçi konutlar” yapılması gerektiğini vurguladı.

Konda Araştırma Yön. Kur. Üyesi Bekir Ağırdır: “Malzeme Devrimi Sektörü Değiştirecek”

Panelde konuşan Konda Araştırma Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ağırdır, bütün dünyada Ar-Ge ve start-upların odaklandığı malzeme devriminden bahsederek tuğla ve çimentoda da malzeme devrimi yaşanabileceğini ifade etti. Ağırdır, artık özel projelere ihtiyacın olduğunu, meselenin çok üretmek olmadığını ifade ederek, “Enerji meselesinde doğal kaynaklar noktasındaki tıkanıklık, gayrimenkul sektörünü de değiştirecek. Malzeme devriminin sektörü baştan aşağı değiştireceğini düşünüyorum” dedi.

17. GYODER Gayrimenkul Zirvesi | Bekir Ağırdır, Prof. Dr. Uğur Tanyeli

Prof. Dr. Uğur Tanyeli: “Konutta Tıkanma Var, Deneysel Konutlar Üretilmesi Lazım”

Panelde söz alan bir diğer isim olan İstinye Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Tanyeli, konutta bir tıkanma yaşandığını, konutun son 30 yıldır sadece ekonomik gerçeklik olarak görüldüğünü, bunun sadece Türkiye’de değil tüm dünyada aynı olduğunu ifade etti.

Tanyeli mimari anlamda da ciddi bir tıkanma yaratıldığının görülmesi gerektiğine vurgu yaparak şöyle konuştu: “20. yüzyılın başında uzun bir aralıkta deneysel konut yapabiliyorduk, giderek büyük ölçüde piyasa koşullarına tabi olmaya başladık. Oysa deneysellik piyasayla mesafeli bir ilişki demektir. Piyasaya eklemlendiğiniz zaman onun istekleri doğrultusunda hareket edersiniz. Gelinen noktada içinde yaşanılacak deneysel konutlar üretilmesi gerekiyor.”

17. GYODER Gayrimenkul Zirvesi | MESA Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu

Mert Boysanoğlu: “Sürdürülebilir Gelecek İçin Eğitim Şart!”

“Yeni Dünyanın Şifresi: 4T” başlığıyla gerçekleşen ve moderatörlüğünü GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Neşecan Çekici’nin yaptığı ikinci panelde konuşan MESA Holding CEO’su ve MESA Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, 4T’nin temelinde sürdürülebilirliğin yattığını söyleyerek şu değerlendirmeleri paylaştı: “Sürdürülebilir geleceği nasıl yaratacağız? Bunu 4T’yi içeren dizaynlar yaparak gerçekleştirilebiliriz. Öncelikle bunları yapabilmek için eğitim şart demek istiyorum. Burada tabiat öne çıkıyor. Tabiatı düşündüğümüzde ise dünyada yıllık 35 milyar ton karbon salımı yapılıyor ve bunun yüzde 25’ini biz yapıyoruz inşaat sektörü olarak. Bunlar ciddi oranlar.

Biz konutları teslim ettikten sonra insanlar onları 50-100 yıl kullanıyor. Dolayısıyla bizim konut üretirken verdiğimiz kararlar, işi 50-100 yıl etkileyecek boyutlarda. Bunları yapabilmek için de sürdürülebilirlik anlamında bizden sonra gelen jenerasyonu eğitmemizin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sürdürülebilirliğin okullarda bir ders olarak görülmesi gerekiyor.”

17. GYODER Gayrimenkul Zirvesi konuşmacılarından Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya

Süleyman Çetinsaya: “Gayrimenkul Yatırımındaki Zorlukları Aşmamız Gerekiyor”

“Geleceğin Rotasında Türkiye Ekonomisi ve Gayrimenkul” oturumunda söz alan Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Türkiye’de gayrimenkul alanında yatırım yapmanın çok zor olduğunu dile getirerek şöyle devam etti: “Planlar yapmak, proje geliştirmek kolay değil. Her konuda çok zor. Ülke olarak bunu aşmamız gerekiyor. Biz inşaat sektöründe Çin’den sonra dünyada ikinciyiz. Bunu değerlendirmemiz gerekir ancak maalesef istediğimiz kadar konutu yapabilme ve satabilme imkânlarından uzak kaldık. Türkiye’de 1,5 konut sürekli el değiştiriyor. Yani nüfusumuzu yeni konutlarda yaşatmamız lazım. Biz deprem ülkesiyiz. Teknolojisiyle, tabiatıyla, insan odaklı yapılarla bizim konut üretmemiz gerekiyor.”

PaylaşGönderPaylaşTweetPaylaş
Önceki

Turizm Bölgelerinde Şehir Planlama

Sonraki

Kanunların Işığında Tapu Harçları

Sonraki
Kanunların Işığında Tapu Harçları

Kanunların Işığında Tapu Harçları

BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR

bina çatlağı
Sektör

Betonarme Yapılardaki Çatlaklar ve Çözümleri

Osman Pekşen
28 Ocak 2023

Betonarme binalarda fiziksel/kimyasal etkiler sonucu gerilmeler nedeniyle oluşan yapısal ve uygulama kaynaklı çatlamalar, yapı elemanının dağılmayacak biçimde deformasyona uğraması şeklinde...

Devamını Oku
Kiracı, Satılacak Evi Göstermek Zorunda mı?

Kiracı, Satılacak Evi Göstermek Zorunda mı?

13 Ocak 2023
Kentsel Dönüşüm Sürecinde Önemli Değişiklikler

Kentsel Dönüşüm Sürecinde Önemli Değişiklikler

11 Ocak 2023
İmar Planlarına İtiraz Hakkının Önemli Detayları

İmar Planlarına İtiraz Hakkının Önemli Detayları

4 Ocak 2023
Müstakil Parsel Nedir?

Müstakil Parsel Nedir?

28 Eylül 2022

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sektör

Gayrimenkul Değerlemeye Dair…

18 Temmuz 2022
Analiz

İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksleri Nisan 2022

25 Mayıs 2022
Mevzuat

Geçmişten Günümüze Mülkiyet 1: Osmanlı Devleti

16 Kasım 2022
Analiz

2022 Türkiye Makroekonomi ve Gayrimenkul Piyasası Verileri

12 Mayıs 2022
EMSAL.COM

Emsal.com, Türkiye ekonomisinin itici güçlerinden gayrimenkul sektörüne ışık tutmak amacıyla kurulmuştur.
 
Sektörün önemli konu başlıklarına dair farkındalığı hem üretici hem de tüketici açısından artırmak adına uzman kalemlerin görüşlerine yer verilen bu platformda, söz konusu alan; geniş bir perspektiften mercek altına alınmaktadır.
 
Emsal.com;

  • Uzman görüşlere ev sahipliği yapar,
  • Gayrimenkul sektörünün dijital kütüphanesidir,
  • Güvenli, kaliteli, tarafsız ve özgün içerikler yayınlar.

  • En Çok Okunanlar

  • İmarda Terimler ve Hesaplamalar
  • Yeni Evim: Ev İsteyenlere İmkân
  • Dairelerde Balkon Kapatmak Yasal mı?
  • İmar Planı Tadilatı Nedir ve Nasıl Yapılır?
  • Vaziyet Planı Nedir?
  • Kiracı Satılacak Evi Göstermek Zorunda mı?
  • Ruhsata Tabi Binaların Yıkım Mevzuatı
  • Değer Artış Kazancı Tespitinde İktisap Tarihi
  • Mimaride En Çok Kullanılan Yapı Malzemeleri
  • Kentsel Gelişimde Sürdürülebilir Modeller
  • Kentsel Dönüşüm Sürecindeki Değişiklikler
  • İmar Planlarına İtiraz Hakkının Detayları
  • Kategoriler

    • Gündem
    • Sektör
    • Mevzuat
    • Analiz
    • İnovasyon
    • Sürdürülebilirlik
    • Söyleşi
    • Yazarlar

    Politikalar

    • Yayın İlkeleri
    • KVKK Aydınlatma Metni
    • Gizlilik Politikası
    • Çerez Politikası

    E-Bülten

    Tüm güncel gelişmeler ve haberler için
    e-posta listemize abone olun!

      • Hakkımızda
      • Künye
      • Etkinlikler
      • İletişim

      © 2023 | Tüm Hakları Saklıdır. | emsal.com

      No Result
      Tüm Sonuçları Göster
      • Gündem
      • Sektör
      • Mevzuat
      • Analiz
      • İnovasyon
      • Sürdürülebilirlik
      • Söyleşi
      • Etkinlikler
      • Konular
      • Hakkımızda
      • Künye
      • İletişim

      © 2023 | Tüm Hakları Saklıdır. | emsal.com

      Deneyimlerinizi kişiselleştirmek amacıyla KVKK uyarınca kullanılan çerezler yönetebilir. Daha fazla bilgi için tıklayın.