İçindekiler
Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) olarak döviz getirisi açısından Türkiye’nin ikinci turizm sektörü olabilecek potansiyeldeki gayrimenkul ihracatı konusunda farkındalığı artırma gayretlerimize devam etmekteyiz.
Kuruluşumuzdan bu yana gerçekleştirdiğimiz webinarların yanı sıra oluşturduğumuz raporlar, kitaplar, yabancıya gayrimenkul satış endeksleri (GİGDEKS) gibi birbirinden önemli çalışmalarımız ile sektörümüzün küresel ölçekte hak ettiği değeri elde etmesine ve ekonomimize daha çok fayda sağlamasına odaklandık.
Tüm bu hedeflerimizden hareketle bugün, kıymetli sektör temsilcilerini bir araya getireceğimiz “Küresel Rekabette Uluslararası Gayrimenkul Yatırımlarını Türkiye İçin Yeniden Düşünmek” başlıklı çalıştayımızı duyurmanın gururunu yaşamaktayız.
Gayrimenkul ihracatı konusundaki problemlere yönelik üreteceği çözümlerle ses getirecek olan çalıştayımız, bu alanı oldukça geniş bir perspektiften aydınlatacaktır. 20-21 Temmuz 2023 tarihlerinde NG Sapanca’da düzenleyeceğimiz çalıştayımızın açılış konuşmasını GİGDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Akbal, moderatörlüğünü de PwC Türkiye Ortağı Ersun Bayraktaroğlu gerçekleştirecektir.
Programımız, gayrimenkul ihracatının tarihsel gelişim sürecinden başlayarak bu alandaki talep azalışının nedenlerini, rakip ülke analizlerini, geliştirici gözüyle uluslararası gayrimenkul yatırımlarının sektöre etkisini ve yatırım yoluyla vatandaşlık ile oturma izni uygulamalarını kapsayacaktır. Bunun yanında etkinlikte, iç ve dış etmenlerin küresel pazardaki rekabete etkileri de detaylı bir şekilde mercek altına alınacaktır.
Gayrimenkul İhracatının Tarihsel Gelişimi ve Rakip Ülke Analizleri
Gayrimenkul ihracatının tarihsel gelişim sürecini kapsamlı biçimde ele alacağımız “Yerleşik Olmayanların Türkiye’de Konut Edinimi Tarihsel Gelişim Süreci” başlıklı oturumumuzda, GİGDER Üyesi Soner Keleş söz alacaktır. GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak ise son dönemde yabancıların gayrimenkul yatırımlarındaki talep azalışının nedenlerini irdeleyecek ve bu alanda rakip ülkelerin durumunu gözler önüne serecektir.
Geliştirici Gözünden Gayrimenkul İhracatı
Çalıştayımız, Türkiye gayrimenkul sektörünün geliştirici tarafındaki önemli aktörlerin de bilgi ve tecrübelerini kamuoyuyla buluşturacaktır. Programda DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas; uluslararası gayrimenkul yatırımlarının sektörel etkisini geliştirici gözüyle yorumlayacaklardır.
Yatırım Yoluyla Vatandaşlık ve Oturma İzni
“Çalıştay Tartışmaları” bölümünde ise profesyoneller tarafından yatırım yoluyla vatandaşlık ve yatırım yoluyla oturma izni konularına ışık tutulacaktır.
İç ve Dış Etmenlerin Küresel Pazarda Rekabete Etkileri
Etkinliğimiz, akademi dünyasının kıymetli isimlerinden olan Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkanı Sayın Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş’i de ağırlayacaktır. Tanrıvermiş, iç ve dış etmenlerin küresel pazarda rekabete etkileri noktasındaki sorunlara işaret edecek ve çözüm önerilerini paylaşacaktır.
Gayrimenkul ihracatı başlığını tüm yönleriyle incelediğimiz birinci günün ardından çalıştayımızın son gününde ise gerçekleştirdiğimiz tüm tartışmaların çıktılarını değerlendirecek ve sektörümüzün gelişmesi adına çözüm önerilerimizi kamuoyu ile paylaşacağız.
Gayrimenkul ihracatı konusundaki sorunları doğru tespit ederek bunlara yönelik akılcı çözüm önerileri sunacak olan çalıştayımızın, tüm gayrimenkul sektörüne fayda sağlamasını temenni ederim.
Küresel Rekabette Uluslararası Gayrimenkul Yatırımlarını Türkiye İçin Yeniden Düşünmek Çalıştayı’ndan öne çıkan başlıkları inceleyin.