Türkiye’nin Gerçeği: Deprem

Türkiye’nin en önemli gerçeklerinden biri olan deprem konusundaki farkındalığa katkı sunmak, doğru kentsel dönüşüm çalışmaları için yol gösterici içerikler oluşturmak, ülkemizdeki yapı stokunun sağlamlık durumu ile ilgili daha hızlı aksiyon alınmasını sağlamak gibi bir dizi hedeften hareketle oluşturduğumuz “Türkiye’nin Gerçeği: Deprem” bölümümüzde, uzmanların kıymetli fikirlerini kamuoyuyla buluşturuyoruz.

Yapıların hazırlıklı olmasıyla depremin yıkıcı etkisinin azaltılabileceğini biliyor; yayıncı kuruluş olarak hissettiğimiz sorumlulukla bu doğal afetin gelecekte yaratacağı acı sonuçları azaltmayı amaçlıyoruz.

En Çok Okunanlar

Türkiye Deprem Risk Haritası

deprem-risk-haritasi

1.Derece Riskli Bölgeler
İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkâri, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

2.Derece Riskli Bölgeler
Tekirdağ, İstanbul (1. ve 2. bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elâzığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

3.Derece Riskli Bölgeler
Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

4. ve 5. Derece Riskli Bölgeler
Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman.

Fay hatlarının adresinize yakınlığını sorgulamak için tıklayınız…

Tüm İçerikler